Κέικ με μπανάνα και καρύδα!

Το σπιτικό κέικ θεωρείτε πάντα ένα καλό σνακ για μεγάλους και μικρούς, ιδιαίτερα όταν είναι φτιαγμένο με όσο το δυνατό πιο υγιεινά και θρεπτικά υλικά!

Το συγκεκριμένο κέικ είναι από τα αγαπημένα μας μιας και είναι νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και υγιεινό, γι' αυτό σας βάζουμε τη συνταγή πιο κάτω!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40 - 45 λεπτά

Ιδανικό για: Vegetarian, Gluten-Free

 

Υλικά:

200γρ. αλεύρι

100γρ. αλεσμένα αμύγδαλα*

70γρ. αλεσμένη καρύδα*

1 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. αλεσμένο ginger*

3 μπανάνες

150ml λιωμένο λάδι καρύδας*

200ml γάλα καρύδας*

100ml σιρόπι αγαύης*

3 κ.σ. φυστικοβούτυρο*

80γρ. μαύρη σοκολάτα

Ξηρούς καρπούς για γαρνιτούρα*

*Βρείτε τα πιο πάνω υλικά στα καταστήματα Holland & Barrett 

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε το ταψί σας με λίγο λάδι καρύδας.

  2. Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, την καρύδα, το baking powder, την κανέλα, το τζίντζερ και ανακατέψτε καλά.

  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, λιώστε την μπανάνα και προσθέστε το λάδι καρύδας, το γάλα αμυγδάλου και το σιρόπι αγαύης και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ενωθούν.

  4. Ενώστε τα συστατικά του ενός μπολ με το άλλο και προσθέστε το φυστικοβούτυρο καθώς και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά!

  5. Βάλτε το στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να κοκκινίσει! 

  6. Διακοσμήστε με λιωμένη σοκολάτα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. 

Καλή απόλαυση!