Παγωτό σοκολάτας με αβοκάντο!

Ήξερες ότι με αβοκάντο και γάλα καρύδας, μπορείς να φτιάξεις ένα υπέροχο παγωτό σοκολάτας; 

Δες πιο κάτω, μία καλοκαιρινή, ελαφριά, υγιεινή και σοκολατένια συνταγή για παγωτό!

 

Η πιο κάτω συνταγή:

  • Σερβίρει: 10 άτομα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, συν το πάγωμα του παγωτού
  • Bonus: Gluten-free | Egg free | Dairy-free | Vegan

 

Συστατικά:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 400 γραμμάρια γάλα καρύδας *
  • Βανίλια *
  • 60 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 250ml γάλα σόγιας *
  • 150ml σιρόπι αγαύης*

*Μπορείς να τα βρεις στο Holland & Barrett.

 

Μέθοδος:

Βήμα 1:

Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση και βάλτε στην άκρη τα κουκούτσια. Βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με το γάλα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα καλά με ένα μίξερ μέχρι να ενωθούν όλα μαζί. 

 

Βήμα 2:

Προσθέστε τη σκόνη κακάο με λίγο γάλα σόγιας μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέστε τη πάστα στο μείγμα και συνεχίστε να χτυπάτε με το μίξερ προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα σόγιας και το σιρόπι. Μόλις ενωθεί καλά το μείγμα, ελέγξτε την γλυκύτητα και προσθέστε περισσότερο σιρόπι εάν θέλετε.

 

Βήμα 3:

Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο που αντέχει την κατάψυξη και παγώστε το για 2 ώρες, στη συνέχεια βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε με ένα πιρούνι του τυχόν κρυστάλλους πάγου που δημιουργήθηκαν. Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη και επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε 1½  ώρα μέχρι να μαλακώσετε το μείγμα.

 

Καλή όρεξη!