Πολύσπορο σπιτικό ψωμί με BIOGLAN Super Protein

Σπιτικό, εύκολο πολύσπορο ψωμί που περιέχει την super protein από την BIOGLAN καθώς και διάφορους σπόρους και είναι τόσο εύκολο και ιδανικό για εσάς, που δεν έχετε μπει ποτέ στην κουζίνα! Εξάλλου ποιoς δεν λατρεύει την μυρωδιά του φρεσκοψημένου σπιτικού ψωμιού;

Δείτε πιο κάτω τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

  • 425γρ χωριάτικο αλεύρι 
  • 25γρ BIOGLAN Superfoods Super Protein*
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7γρ)
  • 50γρ σπόρους (εμείς χρησιμοποιήσαμε ηλιόσπορο, σπόρους chia & flax)*
  • 1 κουτλάκι αλάτι
  • 25γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 320ml ζεστό νερό
*Βρείτε τα στο κοντινότερό σας Holland & Barrett


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την Super Protein, το αλάτι, τη μαγιά και τους σπόρους της επιλογής μας. Προσθέτου το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού.

  2. Προσθέτουμε αργά το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αφήσει τις πλευρές του μπολ και να έχει μια κολλώδη υφή. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο νερό εάν το μείγμα είναι πολύ ξηρό. Ανακατεύουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.

  3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ½ ώρα έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.

  4. Μόλις διπλασιαστεί, ζυμώνουμε ξανά για περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε μια φόρμα. Την καλύπτουμε ξανά με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

  5. Προθερμένουμε το φούρνο σας στους 230 ° C  στον αέρα και ψήνουμε το ψωμί μας για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει!

Καλή απόλαυση!