Σαλάτα με κινόα

Δροσερή και εύκολη συνταγή!

Συστατικά

  • 180 γρ. κινόα*
  • Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 γεμάτη κ.σ. μέλι*
  • 20 γρ. τζίντζερ*
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 100 γρ. μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • 2 ώριμα αβοκάντο 
  • Μερικά φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

*Μπορείς να τα βρείς στα Holland & Barrett


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε το κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό.
  • Το αφήνουμε εκεί για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό για 2-3 φορές και τη σουρώνουμε καλά μετά από κάθε ξέπλυμα.
  • Βάζουμε το κινόα σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά.
  • Όση ώρα βράζουμε το κινόα, ετοιμάζουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το μέλι, το τζίντζερ, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, αβοκάντο, μπρόκολο) με τη βινεγκρέτ.
  • Όταν το κινόα είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον πιπέρι αν θέλουμε.

Καλή όρεξη!