Φτιάξτο μόνος σου! Φυσικό σπρέι που απομακρύνει τα κουνούπια.

Αν και το Καλοκαίρι φτάνει προς το τέλος του, τα κουνούπια δεν λένε να φύγουν… και όχι μόνο δεν φεύγουν αλλά σε έχουν γεμίσει κιόλας με κόκκινα σημάδια από τα τσιμπήματά τους. Σε νιώθουμε απόλυτα!

Γι' αυτό, πιο κάτω σου έχουμε μια εύκολη συνταγή, για να φτιάξεις μόνος σου ένα εντομοαπωθητικό σπρέι με βιολογικά υλικά και χωρίς καθόλου χημικά!

Η ιδέα είναι απλή. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν στη φύση μυρωδιές από φυτά που λειτουργούν ως φυσικά αντικουνουπικά. Τα πιο γνωστά είναι η λεβάντα, η κανέλα, η σιτρονέλα κτλ. Εκτός από το ότι μπορείς να έχεις αυτά τα φυτά στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου για να βοηθούν με τα κουνούπια, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν υλικά για να φτιάξεις το δικό σου αντικουνουπικό σπρέι.


Θα χρειαστείς:

  • 250ml νερό
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλια
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλα

Ρίξε με ένα χωνί τα υλικά σου μέσα σε ένα μπουκαλάκι και ανακίνησε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.  Φρόντισε το μπουκαλάκι να κλείνει αεροστεγώς και η φύλαξή του να γίνει σε δροσερό και σκιερό μέρος έτσι ώστε να μην χαθούν οι ιδιότητές των αιθέριων ελαίων.

 

EXTRA TIP: Εφάρμοσε το σπρέι κατά την διάρκεια του ηλιοβασιλέματος και την ανατολής γιατί συνήθως αυτές τις ώρες τα κουνούπια είναι πιο ενεργά.

 

Συμβουλή! Πριν βάλεις το σπρέι σε όλο σου το σώμα, δοκίμασε τοπικά για να δεις σίγουρα ότι δεν είσαι αλλεργικός σε κάποιο συστατικό.