Can’t get enough: Υγιεινά pancakes

Λένε όταν αγαπάς κάποιον, φτιάξε του ένα καλό πρόγευμα. Εμείς λέμε φτιάξε μια μικρή στοίβα από απολαυστικά pancakes! Δεν μιλάμε απλά για μια πρόταση προγεύματος ή brunch η οποία έχει γίνει «μόδα» τα τελευταία χρόνια βλέποντας την στις οθόνες μας (και τη λιγουρευόμαστε τρελά), αλλά για ένα πιάτο που μπορούμε να μετατρέψουμε από βόμβα θερμίδων σε άκρως υγιεινό.

Και αφού καλοκαιριάζει, το θέμα σιλουέτα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ αλλά και η ανάγκη για διαιτητικά αλλά και χορταστικά γεύματα ακόμα μεγαλύτερη. Τα pancakes που έχουμε φτιάξει περνάνε όλα τα test! Υγιεινά, χαμηλά σε θερμίδες, χωρίς ζάχαρη, εύκολα, χορταστικά (λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε βρώμη) αλλά και νόστιμα. 

Υλικά

  • 1 λιωμένη μπανάνα
  • ½ φλ. γάλα (ή γάλα καρύδας)
  • 2 ασπράδια
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 φλιντζανιού βρώμη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας)

Για γαρνίρισμα

  • 2-3 κ.σ. τριμμένη αναρή ανάλατη
  • λίγο μέλι
  • λίγα φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλλα ή ότι άλλο φρούτο θέλουμε

Κατευθύνσεις

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τη λιωμένη μπανάνα, το γάλα, τα ασπράδια, το αυγό, τη μαγειρική σόδα, τη βρώμη και τη κανέλα. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε παρά πολύ για να προκύψουν πιο αφράτα και ομοιόμορφα pancakes.
  2. Σε ενα αντικολλητικό τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας και με τη βοήθεια μιας μεγάλης κουτάλας, βάζουμε το μείγμα στο τηγανάκι (1-2 pancakes ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού), αφήνοντας το να απλωθεί και να σχηματιστεί μόνο του.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα pancakes να ψηθούν 2 λεπτά για την κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρουμε με την τριμμένη αναρή, τα μύρτιλα και απλώνουμε το μέλι πάνω από όλα τα υλικά.
Καλή απόλαυση!