Cupcakes με βατόμουρο και βανίλια

Ψάχνεις συνταγή για cupcakes που να είναι γρήγορη, εύκολη και υγιεινή; Σου την έχουμε πιο κάτω!

 

Κατάλληλο για: Χορτοφάγους
Level δυσκολίας: Εύκολη
Μερίδες: 9 cupcakes
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 22-25 λεπτά

Υλικά

Για τα cupcakes:

1/4 φλιτζανιού λάδι καρύδας (λιωμένο)*
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)*
3 κουταλάκια υποκατάστατο αυγού*
1/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας*
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 
2 φλιτζάνια αλεύρι από φαγόπυρο
1 κουταλάκι baking powder
3/4 φλιτζανιού κατεψυγμένα βατόμουρα


Για την κρέμα:

1 κουτί τυρί (σε κρέμα) αμυγδάλου
2 κουταλιές σούπας σφενδάμου (maple syrup)*
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

*Μπορείς να τα βρεις στα Holland & Barrett

 

Μέθοδος

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε τις 9 θήκες cupcake στο ταψί σας
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα, το λάδι και γάλα καρύδας, μαζί με το σιρόπι σφενδάμου.
  3. Σε ένα άλλο πιο μικρό μπολ, βάλτε το υποκατάστατου αυγού και ανακατέψτε το με νερό για να γίνει μείγμα
  4. Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και στη συνέχεια όλα τα υγρά υλικά
  5. Ανακατέψτε το γιαούρτι και τα κατεψυγμένα βατόμουρα έτσι ώστε να είναι κατανεμημένα στο μείγμα
  6. Διαχωρίστε το μείγμα και βάλτε το ομοιόμορφα μέσα στις θήκες
  7. Ψήστε για 22 - 25 λεπτά


Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, μαζί με το σιρόπι και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν! 

Μόλις ψηθούν τα cupcakes, βάλτε τα να κρυώσουν και μετά στολίστε τα με την κρέμα!

Καλή απόλαυση!