Vegan τάρτα με σοκολάτα, καρύδα και βατόμουρα

Οι τάρτες είναι από τα πλέον αγαπημένα εδέσματα, καθώς συνδυάζουν την τραγανή και γευστική βάση με μια πλούσια, κρεμώδη γέμιση, εμπλουτισμένη και αρωματισμένη με ό,τι καλό μας δίνει η φύση κάθε φορά.

Δοκιμάστε την πιο κάτω συνταγή και θα μας θυμηθείτε! 

Ιδανικό για: Vegans
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 10-12

 

Υλικά:

  • 270γρ βρώμη*
  • 100γρ αμύγδαλα*
  • 100ml σιρόπι σφενδάμου*
  • 100ml λιωμένο λάδι καρύδας*
  • 600ml γάλα καρύδας*
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 6 κ.σ. σκόνη κακάο *
  • 90γρ. Φρέσκα μούρα
  • 160γρ. Vegan σοκολάτα

 *Μπορείτε να τα βρείτε στα Holland & Barrett

Για γαρνίρισμα:

  • Βατόμουρα
  • Φράουλες
  • Τριμμένη καρύδα



Εκτέλεση
:

Βήμα 1:
Προθερμάνετε αρχικά τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου

Βήμα 2:
Βάλτε την βρώμη στο μίξερ και κτυπήστε την καλά μέχρι να γίνει αλεύρι. Κατόπιν, βάλτε τα αμύγδαλα έτσι ώστε να αλεστούν κι εκείνα. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι καρύδας και ανακατέψτε τα όλα μαζί να γίνουν ζύμη.

Βήμα 3:
Πάρτε την ταρτιέρα σας και βάλτε την ζύμη ομοιόμορφα μέσα. Βάλτε την στον φούρνο για 10 λεπτά.

Βήμα 4:
Εντωμεταξύ, βάλτε σε ένα άλλο μπολ το γάλα καρύδας, τα 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου και τα μούρα μέχρι να γίνουν μείγμα.

Βήμα 5:
Στα 10 λεπτά, βγάλτε έξω από τον φούρνο την τάρτα και αφήστε την να κρυώσει. Μόλις κρυώσει καλά, βάλτε το μείγμα μέσα και αφήστε την στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πήξει.

Βήμα 6:
Για την σοκολατένια στρώση, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά απλώστε την πάνω από την τάρτα.

Βάλε την για 1-2 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει και όταν είναι έτοιμη, γαρνίρετε με τριμμένη καρύδα, βατόμουρα ή φράουλες!

 

Καλή απόλαυση!