Συμπληρώματα διατροφής για να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας!

Αυτό το διάστημα είναι φυσικό να αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να θωρακίσουμε την άμυνα του οργανισμού μας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και αν μπορούν τα συμπληρώματα διατροφής να μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Στην προσπάθειά μας αυτή κάποια συμπληρώματα διατροφής, είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να καλύψουμε τυχόν ελλείψεις και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας, ώστε να ανταπεξέλθει καλύτερα σε διάφορους κινδύνους.

1. Ψευδάργυρος

Ο Ψευδάργυρος αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές μας για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Τα συμπληρώματα με ψευδάργυρο βοηθούν κυρίως όσους έχουν έλλειψη σε αυτό το μέταλλο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν κυρίως οι ηλικιωμένοι, που συχνά παρουσιάζουν έλλειψη εξαιτίας της μειωμένης ικανότητας του οργανισμού για σωστή απορρόφηση, καθώς και οι χορτοφάγοι και όσοι λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα, π.χ. αυτά που μειώνουν τα οξέα στο στομάχι.

Δες εδώ τα συμπληρώματα διατροφής με ψευδάργυρο.

2. Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D έχει μελετηθεί εκτενώς για τις ιδιότητές της και την επίδραση στον οργανισμό μας. Αν και μπορούμε να την παράγουμε με την έκθεσή μας στον ήλιο, δεν είναι λίγοι αυτοί που παρουσιάζουν έλλειψη σε αυτή, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον, οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Γενικά, η βιταμίνη D βοηθάει τον οργανισμό μας να ανταπεξέλθει καλύτερα στους ιούς.

Δες εδώ τα συμπληρώματα διατροφής με Βιταμίνη D.

Αναμασώμενη Βιταμίνη D για παιδιά

3. Bιταμίνη C

Η Βιταμίνη C,  αποτελεί ενδεχομένως το πιο γνωστό και ευρύτερα χρησιμοποιούμενο διατροφικό συμπλήρωμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος. Συνεισφέρει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, καθώς επίσης και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Σύγχρονες μελέτες επίσης καταδεικνύουν την σχέση της βιταμίνης C με την διάρκεια και την ένταση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, δηλαδή όσο μεγαλύτερη η δόση βιταμίνης C τόσο μεγαλύτερη η θετική της δράση.

Δες εδώ τα συμπληρώματα διατροφής με Βιταμίνη C.

Αναμασώμενη Βιταμίνη C για παιδιά

4. Σκορδέλαιο

Το  σκορδέλαιο μπορεί να συμβάλει στη θωράκιση του οργανισμού μας αφού εκτός από μια πανίσχυρη «ασπίδα» για την ανθρώπινη καρδιά, έρευνες έχουν επιβεβαιώσει πως το σκόρδο έχει πολυάριθμες θετικές επιδράσεις και κατά κύριο λόγο, βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού κατά των μυκήτων και των βακτηριδίων και την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Είναι ένας από τους πιο «δυνατούς παίκτες» της άμυνας του οργανισμού, καθώς είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, που μειώνει τις ελεύθερες ρίζες στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει τον οργανισμό από την ανάπτυξη όγκων. Τέλος, περιέχει την θειούχα ένωση αλισίνη, που έχει αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητισιακή και αντιϊκή δράση.

Δες εδώ τα συμπληρώματα διατροφής με σκορδέλαιο.

5. Εχινάκεια

Η εχινάκεια είναι είδος ανθοφόρου φυτού της οικογένειας των ηλιανθών και πρόκειται για ιθαγενές φυτό της Βόρειας Αμερικής καθώς και παραδοσιακό θεραπευτικό βότανο των Ινδιάνων. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών μελετών και κλινικών δοκιμών, οι οποίες εξετάζουν την δράση της ενάντια στο κοινό κρυολόγημα, σε λοιμώξεις που αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό και στην γενικότερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Φαίνεται ότι η κατανάλωση εχινάκειας στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, όταν αυτή λαμβάνεται προληπτικά, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα κάποιος να κρυώσει. Επιπρόσθετα, η εχινάκεια ενδεχομένως να μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενων αναπνευστικών λοιμώξεων, ακόμα και την βαρύτητα των επιπλοκών της νόσου όταν κάποιος τελικά νοσήσει.

Δες εδώ τα συμπληρώματα διατροφής με εχινάκεια.

Related articles