3 συνήθειες που θα ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας και πρέπει να τις εντάξετε στη καθημερινότητά σας σήμερα!

Όταν πρόκειται για έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο και πρέπει με κάθε τρόπο να το ενδυναμώνουμε και να το θωρακίζουμε.

Όταν πρόκειται για έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο και πρέπει με κάθε τρόπο να το ενδυναμώνουμε και να το θωρακίζουμε.

Εάν δεν έχουμε δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, τότε είναι σαν να ο οργανισμός μας να είναι ανοικτός σε ‘επιθέσεις’ από ιούς, μολύνσεις και κρυολογήματα. 

Οι απλοί ιοί, όπως ο ιός του έρπητα μπορούν να μεταδοθούν πολύ εύκολα μέσω ενός φιλιού ή από τη χρήση κοινών μαχαιροπήρουνων. Μόλις ο ιός τελειώσει κατά πρώτη φάση, είναι αδρανής  για το υπόλοιπο της ζωής μας αλλά επανεμφανίζεται όποτε ο οργανισμός μας είναι αδύναμος.

Για να προλάβετε ή ακόμη και να μειώσετε την επανεμφάνισή του, θα βοηθήσει πολύ η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βρείτε πιο κάτω, τρείς απλές συνήθειες που μπορείτε να ακολουθείτε καθημερινά για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας!

Άσκηση

Η καθημερινή άσκηση, βελτιώνει όχι μόνο τη ψυχική υγεία αλλά και τη συνολική φυσική κατάσταση και τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα επανεμφάνισης ενός ιού ή φλεγμονής καθώς και την εκδήλωση καρδιακής νόσου. 

Ποιοτικός Ύπνος

Με τον ύπνο, τα κύτταρα αναζωογονούνται και αναπλάθονται ενώ το σώμα θεραπεύεται και μπορεί έτσι, να αντιστέκεται στα κρυώματα. Για να σιγουρευτούμε ότι θα έχουμε ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ, είναι καλό να ακολουθείται μια χαλαρωτική ρουτίνα, έτσι ώστε το σώμα να προετοιμάζεται ανάλογα. Καλοί τρόποι προετοιμασίας για έναν καλό ύπνο, είναι η χαλαρωτική μουσική, η γιόγκα, ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή το διάβασμα ενός βιβλίου.

Η κατανάλωση των σωστών βιταμινών είναι ακόμη ένας καλός τρόπος, για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

  • Βιταμίνη Α: Βοηθά στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού καθώς αναπτύσσει τα Τ και Β-λεμφοκυττάρων - ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που εκκρίνει αντισώματα.
  • Βιταμίνη C: Βοηθά στην υποστήριξη των κυτταρικών λειτουργιών που απαιτούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα πορτοκάλια, ο χυμός πορτοκαλιού, το μπρόκολο, οι φράουλες και οι κόκκινες/ πράσινες πιπεριές είναι πολύ καλή πηγή Βιταμίνης C.
  • Βιταμίνη D: Σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα με διάφορους τρόπους μιας και συμμετέχει στην καταπολέμηση της φλεγμονής μέσω της αλληλεπίδρασής της με άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού και συμβάλλει στην ενεργοποίηση των Τ-κυττάρων που καταστέλλουν τον ‘εισβολέα’.

Εάν θέλετε να ενσωματώσετε αυτές τις βιταμίνες στη καθημερινότητά σας και δυσκολεύεστε να τις πάρετε από τις τροφές, ίσως αξίζει να πάρετε συμπληρώματα διατροφής.

Οι συμβουλές είναι μόνο για ενημέρωση και δεν πρέπει να αντικαθιστούν την ιατρική περίθαλψη. Επικοινωνήστε με τον προσωπικό σας γιατρό, πριν δοκιμάσετε τυχόν διορθωτικά μέτρα.

Πηγή:

https://1md.org/article/cold-sores-immune-report-doctor-1md

Related articles