Πασχαλινά μπράουνις σε σχήμα αυγού
Η συνταγή που θα βρείτε πιο κάτω είναι χαμηλή σε ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και ιδανική για vegans (και φυσικά κατάλληλη κατά τη διάρκεια νηστειών). Μπορείτε να τα κάνετε σε σχήμα αυγού για να κλέψετε τις εντυπώσεις αν διαθέτετε τη αυγοειδή φόρμα, ή απλά τα σερβίρετε κόβοντάς τα στο κλασσικό τετράγωνο σχήμα.
Δείτε πιο κάτω τα υλικά και πώς να τα ετοιμάσετε:
Υλικά:
- 180γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 4 κ.σ. (50γρ.) σκόνη κακάο
- 80γρ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
- 1 φλυτζάνι υποκατάστατο γάλακτος (ζεστό)
- 150γρ. λάδι καρύδας
- Λίγο αλάτι
Για την επικάλυψη:
- 100γρ. vegan σοκολάτα (μαύρη ή άσπρη)
- Λίγο κακάο
Προετοιμασία:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160-180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Ζεστάνετε το γάλα για λίγα δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμάτων όπως επίσης και το λάδι καρύδας. Χρειάζεται να είναι και τα δύο σε υγρή μορφή.
- Προσθέστε το γάλα και το λάδι καρύδας στο μείγμα με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί 20x20cm και ψήνετε για 20 λεπτά.
- Αφότου ψηθεί, αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Ακολούθως κόβετε σε σχήμα αυγού (αν διαθέτετε τη φόρμα) ή απλά κόβετε σε ίσα τετράγωνα κομμάτια.
- Για την επικάλυψη λιώνετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή με τη μέθοδο μπεν μαρί και περιχύνετε προσεχτικά πάνω στα μπράουνις. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και λίγη σκόνη κακάο από πάνω.
- Διατηρούνται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
Ειρήνη Πελεκανή,
Σύμβουλος Ευεξίας
Διατροφολόγος