Συνταγή για Vegan Pancakes

Συνταγή για Vegan Pancakes

Αν ακολουθείτε μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή ή αν απλά θέλετε να δοκιμάσετε μια εναλλακτική συνταγή για pancakes, τότε πρέπει να δοκιμάσετε την πιο κάτω, η οποία είναι χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, χωρίς γαλακτοκομικά και με τη φυσική γλυκιά γεύση που προσδίδει η μπανάνα. Δείτε την πιο κάτω:
  • Μερίδες: 6 (1 μερίδα = 1 pancake)
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά:

  • 1 μέτρια ώριμη μπανάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (ή οποιοδήποτε άλλο είδος λαδιού της προτίμησής σας)
  • ½ φλ. αλεσμένη βρώμη
  • ½ φλ. αλεύρι της επιλογής σας
  • 1 φλ. υποκατάστατο γάλακτος της επιλογής σας
  • ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τη λιωμένη μπανάνα, το λάδι και το γάλα της επιλογής σας. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  2. Ρίχνετε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, βρώμη, baking powder και κανέλα) και ανακατεύετε ξανά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  3. Ακολούθως, ρίχνετε το απόσταγμα βανίλιας και ανακατεύετε.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και με την πίσω πλευρά του κουταλιού απλώνετε προσεχτικά το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν pancakes διαμέτρου 10 εκατοστών περίπου. Αφήνετε να ψηθούν για 2 περίπου λεπτά κι ακολούθως, τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για ακόμη δύο λεπτά.
  5. Σερβίρετε και γαρνίρετε με ότι θέλετε όπως: φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα, maple syrup, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς κτλ ή απλά απολαύστε τις σκέτες.

*Σημειώσεις:

  • Διατηρούνται στο ψυγείο με την κατάλληλη θερμοκρασία μέχρι και 3 μέρες.
  • Θερμίδες/μερίδα: 102 kcal (υδατάνθρακες: 15g, λιπαρά: 3.5g, πρωτεΐνη: 5.5g)

Ειρήνη Πελεκανή
Σύμβουλος Ευεξίας
Διατροφολόγος

Related articles