Healthy Recipes
Συνταγή για Vegan Pancakes
Αν ακολουθείτε μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή ή αν απλά θέλετε να δοκιμάσετε μια εναλλακτική συνταγή για pancakes, τότε πρέπει να δοκιμάσετε την πιο κάτω, η οποία είναι χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, χωρίς γαλακτοκομικά και με τη φυσική γλυκιά γεύση που προσδίδει η μπανάνα. Δείτε την πιο κάτω:
- Μερίδες: 6 (1 μερίδα = 1 pancake)
- Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά:
- 1 μέτρια ώριμη μπανάνα
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (ή οποιοδήποτε άλλο είδος λαδιού της προτίμησής σας)
- ½ φλ. αλεσμένη βρώμη
- ½ φλ. αλεύρι της επιλογής σας
- 1 φλ. υποκατάστατο γάλακτος της επιλογής σας
- ½ κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
- ½ κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τη λιωμένη μπανάνα, το λάδι και το γάλα της επιλογής σας. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
- Ρίχνετε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, βρώμη, baking powder και κανέλα) και ανακατεύετε ξανά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Ακολούθως, ρίχνετε το απόσταγμα βανίλιας και ανακατεύετε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και με την πίσω πλευρά του κουταλιού απλώνετε προσεχτικά το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν pancakes διαμέτρου 10 εκατοστών περίπου. Αφήνετε να ψηθούν για 2 περίπου λεπτά κι ακολούθως, τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για ακόμη δύο λεπτά.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με ότι θέλετε όπως: φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα, maple syrup, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς κτλ ή απλά απολαύστε τις σκέτες.
*Σημειώσεις:
- Διατηρούνται στο ψυγείο με την κατάλληλη θερμοκρασία μέχρι και 3 μέρες.
- Θερμίδες/μερίδα: 102 kcal (υδατάνθρακες: 15g, λιπαρά: 3.5g, πρωτεΐνη: 5.5g)
Ειρήνη Πελεκανή
Σύμβουλος Ευεξίας
Διατροφολόγος