Τρουφάκια με ταχίνι και μέλι Manuka

Τρουφάκια με ταχίνι και μέλι Manuka

Εύκολα τρουφάκια, τέλεια ως σνακ - χωρίς ψήσιμο. Εξαιρετική επιλογή για άτομα που θέλουν κάτι γρήγορο, αλλά παράλληλα να είναι γευστικό και να τους δίνει ενέργεια.

Το ταχίνι είναι γεμάτο με θρεπτικά οφέλη, όπως και τα άλλα συστατικά (όπως μέλι Manuka και βρώμη). Αυτός ο συνδυασμός υγιεινών λιπαρών, πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης και υδατανθράκων πλούσιων σε φυτικές ίνες βοηθά να αισθανόμαστε  χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια μεταξύ των γευμάτων.

Συστατικά

  • ⅓ φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας
  • ¼ φλιτζάνι ταχίνι
  • ¼ φλιτζάνι ωμό μέλι Manuka
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης ή βρώμη αλεσμένη στον επεξεργαστή τροφίμων
  • ¼ φλιτζάνι σουσάμι
     

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το λάδι καρύδας μαζί με το ταχίνι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι βρώμης, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Τα τυλίγουμε απαλά σε μπαλάκια. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης για να ρολάρει, τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά να σφίξει λίγο. Στη συνέχεια βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, για να μην κολλήσει η ζύμη.
  4. Ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα μεγάλο πιάτο.
  5. Τυλίγουμε κάθε μπάλα στο σουσάμι μέχρι να καλυφθεί καλά.
  6. Τα βάζουμε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Είναι έτοιμα για φάγωμα!

Σημείωση: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε gluten free αλεύρι βρώμης ή βρώμη.
Επίσης είναι Vegetarian friendly, dairy free, gluten free (με τις κατάλληλες προϋποθέσεις) και ιδανική επιλογή για νηστεία.

Μαρία Κυριάκου

Σύμβουλος Ευεξίας

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Related articles