Τρουφάκια με ταχίνι και μέλι Manuka
Το ταχίνι είναι γεμάτο με θρεπτικά οφέλη, όπως και τα άλλα συστατικά (όπως μέλι Manuka και βρώμη). Αυτός ο συνδυασμός υγιεινών λιπαρών, πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης και υδατανθράκων πλούσιων σε φυτικές ίνες βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια μεταξύ των γευμάτων.
Συστατικά
- ⅓ φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας
- ¼ φλιτζάνι ταχίνι
- ¼ φλιτζάνι ωμό μέλι Manuka
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης ή βρώμη αλεσμένη στον επεξεργαστή τροφίμων
- ¼ φλιτζάνι σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το λάδι καρύδας μαζί με το ταχίνι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι βρώμης, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά.
- Τα τυλίγουμε απαλά σε μπαλάκια. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης για να ρολάρει, τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά να σφίξει λίγο. Στη συνέχεια βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, για να μην κολλήσει η ζύμη.
- Ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Τυλίγουμε κάθε μπάλα στο σουσάμι μέχρι να καλυφθεί καλά.
- Τα βάζουμε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Είναι έτοιμα για φάγωμα!
Σημείωση: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε gluten free αλεύρι βρώμης ή βρώμη.
Επίσης είναι Vegetarian friendly, dairy free, gluten free (με τις κατάλληλες προϋποθέσεις) και ιδανική επιλογή για νηστεία.
Μαρία Κυριάκου
Σύμβουλος Ευεξίας
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος