Φτιάξε το στο σπίτι: Καρπούζι σορμπέ χωρίς επιπλέον θερμίδες

Φτιάξε το στο σπίτι: Καρπούζι σορμπέ χωρίς επιπλέον θερμίδες

Τι καλύτερο, από το να απολαύσετε την μοναδική γεύση που έχει το καρπούζι σε μορφή σορμπέ το οποίο είναι απόλυτα δροσιστικό και υγιεινό, χωρίς να επιβαρύνετε το καθημερινό σας διαιτολόγιο με επιπλέον θερμίδες; Μάθετε λοιπόν πως θα μπορούσατε να το φτιάξετε στο σπίτι!

  • Επιλέξτε το καλύτερο μέρος από το καρπούζι και αφαιρέστε τα κουκούτσια

  • Κόψτε το σε κομμάτια

  • Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα δοχείο, και ακολούθως βάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες

  • Όταν το καρπούζι είναι πλέον σκληρό, πάρτε λίγα κομμάτια και τοποθετήστε τα στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένας παγωμένος πουρές από καρπούζι

  • Ακολούθως, τοποθετήστε τον πουρέ σε ένα σκεύος και πιέστε ελαφρά έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στο μείγμα

  • Τοποθετήστε το σκεύος με τον πουρέ στην κατάψυξη για περίπου 1 – 2 ώρες

  • Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου

  • Σερβίρουμε το καρπούζι σορμπέ σε κομμάτια και αν θέλουμε για περισσότερη γεύση το συνοδεύουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.

Μπορείτε να το καταναλώσετε στη θέση ενός ενδιάμεσου γεύματος!

Το καρπούζι σορμπέ είναι ένας τρόπος να εισάγετε στη διατροφή των παιδιών σας το καρπούζι εάν δεν τους αρέσει να το τρώνε σαν φρούτο, ή και ως εναλλακτική του παγωτού αφού οι θερμίδες του είναι ελάχιστες.

 

Μαρία Πιερίδου

Σύμβουλος Ευεξίας

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Related articles