Εύκολα και γρήγορα μπισκότα φυστικοβούτυρου

Τι καλύτερο από ένα σπιτικό και υγιεινό σνακ δίπλα στον καφέ ή το τσάϊ; Τα μπισκότα φυστικοβούτυρου όχι μόνο είναι πολύ γευστικά αλλά θα είναι έτοιμα μέσα σε 15 λεπτά! Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγα υλικά, ελάχιστα οικιακά σκεύη και όρεξη για να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε!
Κάποιοι λόγοι για να τα ετοιμάσετε:
- Χαμηλά σε θερμίδες: μόνο 107 θερμίδες ανά μπισκότο
- Χαμηλό σε λιπαρά: 2.3γρ ανά μπισκότο
- Καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων: 19.9γρ ανά μπισκότο
- Καλή πηγή πρωτεϊνών: 2.5γρ ανά μπισκότο
Υλικά για 12 μπισκότα:
- ½ φλ. φυστικοβούτυρο *
- ¼ φλ. μέλι ή υποκατάστατο (σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφένδαμου, κτλ.) *
- ¼ φλ. σάλτσα μήλου (applesauce) χωρίς έξτρα ζάχαρη
- 1 φλ. αλεύρι βρώμης *
- 1 ½ κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού (cornstarch)
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Προετοιμασία:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της προετοιμασίας.
- Σε ένα μέτριο μπωλ προσθέστε το φυστικοβούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με το μέλι (ή το γλυκαντικό της επιλογής σας) και τη σάλτσα μήλου. Χτυπάτε με ένα μίξερ χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προσθέστε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι βρώμης στο μείγμα μαζί με το άμυλο καλαμποκιού και το baking powder. Ανακατέψτε καλά μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται η ζύμη.
- Ακολούθως, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι βρώμης κι ανακατέψτε καλά.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, πλάθετε 12 μπαλάκια και μετά τα πιέζετε λίγο με την παλάμη σας ή χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι έως ότου σχηματιστεί το μπισκότο.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για άλλα 10 λεπτά και σερβίρετε!
Εισηγήσεις/ Tips:
*Συνδυάζεται πολύ καλά με 1 φλυτζάνι γάλα ή υποκατάστατο γάλακτος ως το δεκατιανό ή απογευματινό σας σνακ.
* Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φυστικοβούτυρο με οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών (π.χ. βούτυρο αμυγδάλου, φουντουκιού, κάσιους, κτλ.).
* Αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι καλαμποκιού, μια καλή εναλλακτική είναι το αλεύρι ταπιόκα (tapioca flour) το οποίο θα είναι ένας εξίσου καλός πηκτικός παράγοντας.
Καλή Απόλαυση!
*Τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε διαδικτυακά ή στο κοντινότερο σας Holland & Barrett
Ειρήνη Πελεκανή
Σύμβουλος Ευεξίας Holland & Barrett
Διατροφολόγος