Guilt-free Brownie!: Υγιεινά Πρωτεϊνικά Brownies Σοκολάτας με Σάλτσα Φράουλας

Πόσο εύκολο μπορεί να είναι, να κρατηθεί κάποιος σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, όταν με ένα απλό scroll στα γνωστά social media κατακλύζεται από φωτογραφίες λαχταριστών συνταγών; Είναι χωρίς αμφιβολία μεγάλη πρόκληση, σε μια εποχή που η μαγειρική στο σπίτι είναι το Νο1 trend!
Όταν ανακαλύπτουμε προϊόντα που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς πολλές ενοχές, ειδικά όταν πρόκειται για γλυκό, είμαστε απλά πανέτοιμες για μια νέα δοκιμή στην κουζίνα! Το νέο μας (πετυχημένο) πείραμα, ήταν ένα πρωτεϊνικό μείγμα ζαχαροπλαστικής για να φτιάξουμε brownies - The Protein world Brownie Mix. Δεν τεμπελιάσαμε τόσο όμως, το κάναμε ακόμη πιο απολαυστικό προσθέτοντας του φιστίκια αιγίνης και απλώνοντας από πάνω μια άκρως απλή και υγιεινή σάλτσα φράουλα.
Βγάζουμε λοιπόν το checklist των δοκιμών μας και έχουμε και λέμε:
- εύκολο
- χαμηλό σε ζάχαρη
- χορταστικό
- υγιεινό υποκατάστατο ενός κλασσικού brownie
Η διατροφολόγος λέει: Τα σνακ με ικανοποιητική περιεκτικότητα πρωτεΐνης είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε ένα πλάνο διατροφής, ειδικά όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Τα συγκεκριμένα brownies είναι ένας έξυπνος τρόπος για να λάβουμε ένα σνακ/γλυκό που θα προσφέρει το αίσθημα του κορεσμού, ενέργεια και θα ενισχύσει την ημερήσια πρωτεϊνική πρόσληψη, συνεισφέροντας στην διατήρηση ενός υγιούς μυϊκού ιστού. Ένα κομμάτι 45γρ αποδίδει μόλις 0,3γρ ζάχαρης, 116 θερμίδες και 4,5γρ πρωτεΐνης.
- Μερίδες: 8
- Χρόνος: 20 λεπτά
- Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά
Για τη Σάλτσα Φράουλας:
- 8-10 φράουλες
- ¼ φλ. κρέμα καρύδας
- ¼ φλ. λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου, Perfectly Pure Virgin Coconut oil
- 1 κ.γ. maple syrup, Buckwud Pure Organic Maple Syrup
Για τα Brownies:
- Μια συσκευασία The Protein World the Slender Brownie Mix
- 1 μεγάλο αυγό
- 120ml νερό
- 1 κ.γ. λάδι καρύδας Perfectly Pure Virgin Coconut oil
- ½ φλ. ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε και λιώνουμε τις φράουλες με ένα πιρούνι (δεν χρειάζεται να γίνουν χυλός).
Τις μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το λάδι καρύδας, την κρέμα καρύδας, και το σιρόπι σφενδάμου.
Ανακατεύουμε συχνά για 8-10 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για όσο ετοιμάζουμε τα Brownies.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε ένα αυγό, το νερό, τη συσκευασία The Protein World the Slender Brownie Mix, το λάδι καρύδας και τα ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό.
Μεταφέρουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι στο οποίο έχουμε απλώσει χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε το brownie σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Όταν το brownie έχει ψηθεί (ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα), το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε τη σάλτσα φράουλας από πάνω.
Καλή απόλαυση!