Νηστίσιμο κέικ μπανάνα

Νηστίσιμο κέικ μπανάνα

Αν ακολουθάτε μια vegan διατροφή ή νηστεύετε – αλλά αγαπάτε τα γλυκά – αυτό το κέικ θα ενταχθεί σίγουρα στις αγαπημένες σας γλυκές λιχουδιές. Δεν είναι μόνο εύκολο αλλά περιέχει σοκολάτα και καρύδια, και είναι ότι καλύτερο!

Συστατικά

  • 50 γρ λάδι καρύδας
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ καστανή ζάχαρη
  • 3-4 μπανάνες
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας (ή άλλο φυτικό γάλα)
  • 75 γρ καρύδια, χοντροκομμένα
  • 75 γρ vegan κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
  2. Ετοιμάστε τη φόρμα ψησίματος για το κέικ, αλείφοντάς την με λίγο από το λάδι καρύδας και προσθέστε το χαρτί ψησίματος.
  3. Καθαρίστε τις μπανάνες και πολτοποιήστε τις με ένα πιρούνι.
  4. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  5. Ανακατέψτε μαζί την πολτοποιημένη μπανάνα και το λάδι καρύδας.
  6. Προσθέστε το μείγμα της μπανάνας με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
  7. Προσθέστε το φυτικό γάλα στο μείγμα.
  8. Προσθέστε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας.
  9. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα ψησίματος  που ετοιμάσαμε νωρίτερα.
  10. Εάν περίσσεψαν καρύδια, μπορείτε να τα πασπαλίσετε πάνω από το κέικ  για διακόσμηση.
  11. Καλύψτε το πάνω μέρος με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για μία ώρα.
  12. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το βγάλετε από τη φόρμα.

Έτοιμο! Καλή σας απόλαυση!

Διατροφικός πίνακας ανά μερίδα

Πρωτεϊνη:6g

Λιπαρά :19g

Κορ. Λίπη :7g

Φυτικές ίνες: 3g

Υδατάνθρακες: 47g

Σάκχαρα: 21g

Λίγα λόγια για τις μπανάνες

Οι μπανάνες είναι από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες στον πλανήτη και μια πλούσια πηγή καλίου, βιταμίνης Β6, μαγνησίου, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών.

Επίσης είναι σχετικά πλούσιες, σε φυτικές ίνες καθώς μια μέτρια μπανάνα περιέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες υποστηρίζεται ότι βοηθούν στην πρόληψη και την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Ακόμη,  ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, φέρνει περισσότερο κορεσμό, μιας και οι φυτικές ίνες διασπώνται πιο αργά και επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης. Δηλαδή - μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ δεν αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Δέσποινα Χριστοδούλου

Σύμβουλος Ευεξίας

Διαιτολόγος

Related articles