Πώς να φτιάξετε τα δικά σας Υγιεινά & Σοκολατένια Πασχαλινά αυγά!

Πώς να φτιάξετε τα δικά σας Υγιεινά & Σοκολατένια Πασχαλινά αυγά!

Μια λιχουδιά την οποία λατρεύουν μικροί και μεγάλοι κι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχουν την τιμητική τους κατά τη διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου. Παρόλη τη εκπληκτική τους γεύση, τα κλασσικά πασχαλινά αυγά περιέχουν αρκετή ζάχαρη αλλά και κορεσμένα λιπαρά.

Εμείς βρήκαμε μια εναλλακτική συνταγή που είναι πιο υγιεινή αλλά και:

  • Χωρίς γαλακτοκομικά (οπότε μπορείτε να τη δοκιμάσετε και κατά τη διάρκεια της νηστείας)
  • Χαμηλή σε σάκχαρα
  • Χωρίς γλουτένη
  • Κατάλληλη για vegans

 

Δείτε πιο κάτω τη συνταγή:

Υλικά:

  • 1 φλ. γνήσιο λάδι καρύδας ή βούτυρο καρύδας
  • 4 ΚΣ σκόνη κακάο
  •  3/8 φλ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) ή ¾ φλ. σιρόπι αγαύης (agave syrup)
  • ½ κ.γ. σκόνη βανίλιας ή απόσταγμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • Φόρμα σε σχήμα αυγών

Προετοιμασία:

  1.  Σε ένα μπωλ βάζετε το λάδι καρύδας και το ζεσταίνετε με τη μέθοδο του μπεν μαρί μέχρι να υγροποιηθεί εντελώς.
  2. Προσθέστε τη σκόνη κακάο, τη βανίλια, το σιρόπι της επιλογής σας και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Περιχύστε το μείγμα στη φόρμα αυγών και ακολούθως βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθούν εντελώς. Μπορείτε να τη βάλετε και στο θάλαμο αν θέλετε να τα απολαύσετε πιο γρήγορα.
  4. Όταν στερεοποιηθούν επαρκώς, χρησιμοποιείστε την έξτρα σοκολάτα για να συγκολλήσετε τα δύο μισά από τη φόρμα αυγών.
  5. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Αν θέλετε μπορείτε να γεμίσετε τα σοκολατένια αυγά πριν να τα κολλήσετε, με διάφορες λιχουδιές όπως έξτρα γέμιση σοκολάτας, κράνμπερις, φυστικοβούτυρο, κτλ. Δοκιμάστε αυτή τη γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα πιο υγιεινό και γευστικό κέρασμα!

 

Ειρήνη Πελεκανή,

Σύμβουλος Διατροφολόγος

Related articles