Can’t get enough: Pancakes πρωτεΐνης με αναρή και μύρτιλα

Can’t get enough: Pancakes πρωτεΐνης με αναρή και μύρτιλα

Λένε όταν αγαπάς κάποιον, φτιάξε του ένα καλό πρόγευμα. Εμείς λέμε φτιάξε μια μικρή στοίβα από απολαυστικά pancakes!

Δεν μιλάμε απλά για μια πρόταση προγεύματος ή brunch η οποία έχει γίνει «μόδα» τα τελευταία χρόνια βλέποντας την στις οθόνες μας (και τη λιγουρευόμαστε τρελά), αλλά για ένα πιάτο που μπορούμε να μετατρέψουμε από βόμβα θερμίδων σε άκρως υγιεινό.

Τα pancakes που έχουμε φτιάξει περνάνε όλα τα test! Υγιεινά, χαμηλά σε θερμίδες, χωρίς ζάχαρη, εύκολα, χορταστικά (λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε πρωτεΐνη και βρώμη) αλλά και νόστιμα. Νομίζατε όμως ότι θα τα ονομάζαμε πρωτεϊνικά γιατί περιέχουν απλά αυγό και ασπράδια; Ρίξαμε στο μείγμα πρωτεΐνη μπιζελιού ως εναλλακτική φυτική πηγή πρωτεΐνης και το αποτέλεσμα δεν μας απογοήτευσε καθόλου.

Η διατροφολόγος λέει: H πρωτεΐνη μπιζελιού είναι μια άριστη εναλλακτική φυτική και εύπεπτη επιλογή για ενίσχυση της ημερήσιας πρωτεϊνικής πρόσληψης (8γρ. πρωτεΐνης ανά 10γρ. μερίδας), κατάλληλη για άτομα που παρουσιάζουν διατροφικές δυσανεξίες (πχ γάλακτος). Την δοκιμάσαμε στο μείγμα των pancakes αφού έχει ουδέτερη γεύση και διαλύεται πολύ εύκολα. Το συγκεκριμένο είδος πρωτεΐνης μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο είδος πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης αφού περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, παρουσιάζοντας υψηλή αφομοίωση. 

Συνταγή για τα pancakes

Μερίδες: 4-5 pancakes

Χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος

Υλικά

Για γαρνίρισμα

  • 2-3 κ.σ. τριμμένη αναρή ανάλατη
  • λίγα φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα
  • λίγο μέλι

Κατευθύνσεις

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τη λιωμένη μπανάνα, το γάλα καρύδας, τα ασπράδια, το αυγό, τη μαγειρική σόδα, τη βρώμη, τη πρωτεΐνη μπιζελιού, και τη κανέλα. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε παρά πολύ για να προκύψουν πιο αφράτα και ομοιόμορφα pancakes.
  2. Σε ενα αντικολλητικό τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας και με τη βοήθεια μιας μεγάλης κουτάλας, βάζουμε το μείγμα στο τηγανάκι (1-2 pancakes ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού), αφήνοντας το να απλωθεί και να σχηματιστεί μόνο του.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα pancakes να ψηθούν 2 λεπτά για την κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρουμε με την τριμμένη αναρή, τα μύρτιλα και απλώνουμε το μέλι πάνω από όλα τα υλικά.

Related articles