Crispy & Flavoured: Πολύσπορα Σπιτικά Κράκερ

Crispy & Flavoured: Πολύσπορα Σπιτικά Κράκερ

Αυτές τις μέρες, κρύωσε για τα καλά και οι λιγούρες αλλά και τα ανεξήγητα τσιμπολογήματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Αυτές τις μέρες, κρύωσε για τα καλά και οι λιγούρες αλλά και τα ανεξήγητα τσιμπολογήματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Και είμαι σίγουρη πως δεν το λέω μόνο εγώ αυτό! Ποιο είναι όμως το θέμα! Πως αντιμετωπίζουμε αυτή τη συνεχή τάση για σνακ, που τις περισσότερες φορές είναι και πλούσια θερμιδικά;

Το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέγουμε «έξυπνα» σνακ! Σνακ δηλαδή που φτιάχνονται με τέτοια υλικά, και περιλαμβάνουν θρεπτικά συστατικά που μας κρατάνε περισσότερο χορτάτους. Πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και ταυτόχρονα χαμηλά σε ζάχαρη και λιπαρά, συστατικά που περιέχονται σε σνακ που ικανοποιούν την πείνα επιφανειακά και για πολύ λίγο. Και αν θέλουμε να το παλέψουμε λιγάκι περισσότερο; Φτιάχνουμε σπιτικά και υγιεινά τσιμπολογήματα με τα χεράκια μας, για να μπορούμε να τα τρώμε με απόλυτη σιγουριά για την ποιότητα τους, και ακόμη πιο άνετα.

Κατά καιρούς δοκιμάσαμε να φτιάξουμε διάφορα σνακ, κάποια μας άρεσαν, άλλα μας ενθουσίασαν, κάποια άλλα όχι και τόσο. Μοιραζόμαστε όμως μαζί σας μια συνταγή τόσο εύκολη και χορταστική!

Πολύσπορα σπιτικά κράκερ, χωρίς αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο και άλλα τόσα ακαταλαβίστικα συντηρητικά που διαβάζουμε στις συσκευασίες των έτοιμων του εμπορίου.
 

Η διατροφολόγος λέει:  Ο συνδυασμός των σπόρων στη συγκεκριμένη συνταγή την καθιστά ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες (μέχρι και 2γρ. φυτικές ίνες ανά κράκερ), πρωτεΐνες (μέχρι και 2,5γρ. ανά κράκερ) και ακόρεστα λιπαρά.  Αυτά είναι και τα 3 κύρια θρεπτικά συστατικά που κάνουν τα κράκερ άκρως χορταστικά. Μπορούμε να τα απολαύσουμε μόνα τους ή με υγιεινούς συνδυασμούς όπως με τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, cottage cheese, με φέτες γαλοπούλας ή να τα αλείψουμε με φυστικοβούτυρο και μέλι.

Πολύσπορα Σπιτικά Κράκερ Συνταγή

Χρόνος: 1,5 ώρα

Βαθμός Δυσκολίας: εύκολο

Υλικά

Κατευθύνσεις

  1. Αλέθουμε καλά τα αμύγδαλα σε ενα μπλέντερ

  2. Αναμειγνύουμε τους σπόρους με τα αλεσμένα αμύγδαλα

  3. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε

  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά

  5. Σε ενα ορθογώνιο, λεπτό ταψί προσθέτουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα έχοντας περίπου ύψος 2cm

  6. Ψήνουμε στους 160-170°C για 20-30 λεπτά

  7. Μολις ψηθεί το μείγμα το αφήνουμε όπως είναι στο φούρνο να κρυώσει για 1-2 ώρες και να γίνει τραγανό

  8. Κόβουμε το μείγμα σε κομμάτια, σε όποιο σχήμα επιθυμούμε

Related articles