Τροφές που βοηθούν στην συγκέντρωση
.jpg&x=-20&y=2)
Μούρα
Τα μούρα είναι τα πιο γνωστά τρόφιμα της φύσης, που βοηθούν τον εγκέφαλο. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του εγκεφάλου από το οξειδωτικό στρες και γεμάτα βιταμίνες που συμβάλλουν στην κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο συνδυασμός σημαίνει ότι εσείς και ο εγκέφαλός σας θα έχετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια για να επικεντρωθείτε στην εργασία
Λιναρόσπορος
Ο εγκέφαλος ευδοκιμεί σε υγιή λιπαρά οξέα Ωμέγα 3. Ένα από αυτά ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ ή ALA, το οποίο μπορείς εύκολα να βρεις σε σπόρους λιναριού ή λιναρόσπορο. Το ALA έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τον εγκεφαλικό φλοιό - την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία αισθητηριακών πληροφοριών. Δοκίμασε να πασπαλίσεις σπόρους λιναριού στο κουάκερ ή στο τόστ σου.
Λιπαρά Ψάρια
Ένα άλλο φαγητό με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα 3 είναι τα λιπαρά ψάρια. Ο τόνος, ο σολομός και οι σαρδέλες, εκτός από νόστιμα ψάρια είναι γεμάτα καλά λιπαρά. Αυτό συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου. Σύμφωνα με ειδικούς, η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης του Αλτσχάιμερ.
Αυγά
Το ωμέγα 3 δεν είναι το μόνο θρεπτικό συστατικό που είναι υπεύθυνο για την υγεία του εγκεφάλου. Η βιταμίνη Β παίζει επίσης απαραίτητο ρόλο.Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στον κανονικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο, ενώ η βιταμίνη Β4 είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση της διάθεσης και της μνήμης.Θα βρεις αυτά τα θρεπτικά συστατικά και διάφορα άλλα στα αυγά, επομένως ένταξέ τα στην καθημερινότητά σου.
Μπρόκολο
Όσον αφορά τα λαχανικά, το μπρόκολο είναι ένας πράσινος υπερήρωας που μπορείς να το απολαύσεις παντού - από smoothies έως τηγανητές πατάτες. Αλλά τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στον εγκέφαλο; Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, την οποία οι ειδικοί έχουν συνδέσει με την καλύτερη μνήμη.Ορισμένοι μάλιστα δηλώνουν ότι η τακτική κατανάλωση μπρόκολου μπορεί επίσης να αποτρέψει τη νόσο του Αλτσχάιμερ αργότερα καθώς επιβραδύνει τη διάσπαση της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βοηθά στην πρόληψη της νόσου.
Πράσινο Τσάι
Η καφεΐνη τείνει να έχει κακή φήμη, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωσή σας όταν δεν καταναλώνεται υπερβολικά14. Εκεί μπαίνει το πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι όχι μόνο περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κατεχίνες που βοηθούν στην προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων από οξειδωτικές βλάβες και συμβάλλουν στη λειτουργία της μνήμης.
Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με βιταμίνη Κ και τυροσίνη (ένα αμινοξύ που μπορεί να αυξήσει την αίσθηση καλής νευροδιαβιβαστής ντοπαμίνης). Επίσης, τα υγιή λίπη στα αβοκάντο, είναι απαραίτητα για την παραγωγή ακετυλοχολίνης του σώματος, της χημικής ουσίας του εγκεφάλου που βοηθά στη μάθηση.